Att baka pumpa cupcakes är ett roligt och givande projekt, särskilt under hösten när pumpor är i säsong. I den här artikeln kommer vi att utforska några fantastiska recept på pumpa cupcakes, ge tips för att uppnå perfektion och svara på vanliga frågor. Målet är att göra det enkelt för både nybörjare och erfarna bagare att skapa läckra cupcakes. Här är vad du kan förvänta dig:
- Recept på olika typer av pumpa cupcakes
- Värdefulla bakningstips
- Vanliga frågor om pumpa cupcakes
Recept 1: Spiced Pumpkin Cupcakes med Cream Cheese Frosting
Dessa kryddiga pumpa cupcakes är en klassiker som alltid går hem. De är fyllda med smak och har en krämig frosting som fulländar upplevelsen.
Ingredienser
- 1½ Cups | 190g Mjöl
- 1 tsk Bakpulver
- ½ tsk Bikarbonat
- 1 tsk Kanel
- ½ tsk Ingefära
- ½ tsk Muskotnöt
- ¼ tsk Krossade nejlikor
- ½ tsk Salt
- 1 Cup | 250g Pumpapuré
- 2 Ägg
- 1 Cup | 200g Brunt socker
- ⅔ Cup | 170ml Olja
- ½ tsk Vaniljessens
Frosting Ingredienser
- ½ Cup | 113g Smör (1 Stick)
- 1 Cup | 225g Cream Cheese (8 oz)
- 3 Cups | 375g Florsocker (Powdered Sugar)
Instruktioner
- Blanda torra ingredienser: Sikt mjöl, bakpulver, bikarbonat, kryddor och salt i en bunke.
- Blanda fuktiga ingredienser: I en annan bunke, kombinera pumpapuré, ägg, brunt socker, olja och vaniljessens.
- Blanda allt: Häll de fuktiga ingredienserna över de torra och rör om tills allt är väl blandat.
- Fyll cupcakeformar: Fyll cupcakeformarna till ⅔ av volymen med smet.
- Grädda: Grädda i en förvärmd ugn på 180°C i cirka 15 minuter eller tills de studsar tillbaka vid lätt tryck.
- Blanda frosting: Vispa smör och cream cheese tills det är krämigt. Tillsätt florsockret lite i taget tills allt är väl blandat.
Njut av dessa läckra cupcakes tillsammans med familj och vänner!
Recept 2: Pumpamuffins
Dessa pumpamuffins är snabba att göra och perfekta för frukost eller mellanmål. De är saftiga och har en härlig smak av pumpa.
Ingredienser
- 2 Ägg
- 1,5 dl Socker
- 1/5 dl Valnötter (hackade)
- 2,5 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- ½ tsk Salt
- 1 tsk Kanel
- 2,5 dl Grovt rivet pumpa
Instruktioner
- Blanda ägg och socker: Kläck äggen i en bunke och vispa dem fluffigt med elvisp tillsammans med sockret.
- Tillsätt olja: Vispa ner oljan långsamt i äggblandningen.</ li >
- Blanda torra ingredienser: Blanda mjöl, kanel, bakpulver och salt i en annan bunke.</ li >
- Blanda allt: Kombinera äggblandningen med mjölblandningen tills smeten precis går ihop.</ li >
- Baka muffins:</strong > Fyll muffinsformarna ca 1 dl var. Grädda i ugnen på 175°C i 20-25 minuter.</ li > </ol >
Dessa muffins är perfekta att njuta av med lite smör eller marmelad.
Pumpa Cupcakes – Njutning för alla!
Recept 3: Gluten- och mjölkfria Pumpa Cupcakes med Cream Cheese Frosting
Dessa cupcakes passar perfekt för dem som har gluten- eller laktosintolerans. De innehåller ingen glutenhaltig mjöl eller mejeriprodukter men är fortfarande otroligt läckra!Ingredienser
- 2 cups glutenfritt mjöl (t.ex. Pamela’s brand1 tsk Bikarbona2 tsk Bakpulver1 tsk Salt1 tsk Kanel2 tsk Pumpapaj kryddor4 Ägg1 cup Canolaolja1 cup Brunt socker (packat)½ cup Socker1 (15 oz) burk Pumpapuré8 oz mjölkfri cream cheese (Tofutti), rumstempererad4 msk mjölkfri smör (Earth Balance sojafri), rumstempererad ¼ cup Honung
- Skapa Dina Egna Ätbara Fjärilar - oktober 3, 2024
- Ätbara färger inom bakning: En guide - oktober 3, 2024